Café & Terras

Welkom!

Muziekcafé / Nieuw elan

De Casino Café krijgt in 2024 een nieuw élan. En daarom worden de Club Casino-avonden (dansevents op vrijdag- en zaterdagavond) tijdens het voorjaar on hold gezet. De Casino wil immers andere concepten ontwikkelen in De Casino Café en meer ruimte bieden aan artistieke projecten (Sin City Burning, …). Bovendien willen we het café op de benedenverdieping ook tijdens het weekend teruggeven aan een breder publiek: met een reguliere café-werking (zie openingsuren), met een sfeervolle omkadering en een uitgebreide drankenkaart, en vooral veel goeie muziek. Muziekcafé dus, eerder dan danscafé. Meetingpoint dus, eerder dan nachtclub. Iedereen is welkom. Vertel het verder!

Openingsuren

  • Woensdagen en donderdagen: van 18u tot 1u
  • Vrijdagen: van 16u tot 3u
  • Zaterdagen: van 18u tot 3u
  • Alle concertavonden (concerten in de concertzaal)
  • Zondagen, maandagen en dinsdagen / Gesloten

C L U B Casino

Er worden voorlopig geen edities van Club Casino (dansevents op vrijdag- en zaterdagavond) ingepland. De Casino Café is wel open op vrijdag- en zaterdagavond. Welkom!

De Casino Café

De Casino Café werd in 2020 grondig gerenoveerd tot een moderne club. De volledige benedenverdieping (met ook passage en terras) en de concertzaal boven werden daarbij geconcipieerd als één geïntegreerd geheel en de realisatie van een extra clubpodium stond bij de renovatie centraal.

De inrichting geschiedde door een uniek Waas artistiek collectief: Atelier Piraat (Pieter Van Snick en Raf Vaerewyck), Createlier (Patrick Hemelaer) en kunstenaars Klaas Borms en Pat Riské, in samenwerking met architect Luc Vydt (Architectenstudio), G Build (Lokeren) en DC-vormgever Anton Marin (Power & Glory). Het betreft een moderne inrichting met seventies-feel, Americana-elementen en Las Vegas-grandeur.

DC Rocks!

VBDCK Brewery uit het Wase Tielrode labelde speciaal voor De Casino haar KEREL Saison ‘DC Rocks’, naar de populaire concertreeks in de concertzaal. Voor KEREL Saison worden verschillende hopsoorten en granen gebruikt, die deze aantrekkelijke dorstlesser een fruitig en droog karakter geven.